Заплахи за живота на журналиста от bTV Дани Атанасова и родителите

...
Заплахи за живота на журналиста от bTV Дани Атанасова и родителите
Коментари Харесай

„Беше шокиращо“: Заплахи срещу журналист на bTV и семейството ѝ от кандидат за общински съветник

Заплахи за живота на  журналиста от bTV Дани Атанасова и родителите ѝ. Семейството е било подложено на тормоз от претендент за общински консултант на Движение за права и свободи. Полицията ревизира случая, а локалната изборна комисия го извади от описите за вота.

Родителите на Дани Атанасова са причакани пред дома им от непознати мъже, които поискали 5000 лв., тъй като по думите им били откраднали тяхното куче. Според репортера на bTV това е единствено предлог и сходна история с откраднато куче няма.

След случая от Движение за права и свободи, в чиято листа е Илия Андонов, желаеха той да бъде премахнат

Започва и телефонен тормоз. Когато Дани Атанасова взима телефона, схваща, че от другата страна е претендентът за общински консултант от Движение за права и свободи Илия Андонов, който декларирал, че ще ги довърши с „ по една лопата в главата “.

По-късно Илия Андонов е засечен да кара под влияние на опиати, потвърдиха от полицията. Автомобилът му е лишен.

„ В неделя времето беше хубаво. Моите родители бяха на разходка. Когато се прибират у дома, съседи им споделят, че са ги търсили някакви мъже, които са обяснявали, че моите родители са откраднали някакво куче, за което трябвало да платят 5000 лв. “, изясни Дани Атанасова.

Снимка: bTV

„ Майка ми и татко ми бяха озадачени. Сметнали са, че това е някаква неточност. Вкъщи стартира телефонен гнет. На телефона на майка ми стартират да звънят номера. Двама-трима мъже ги заплашват. Стига се до такава степен да дефинират среща на татко ми за 18 часа на някакво място, където той да носи откупа за това въпросно куче. Разбира се, че няма никакво куче. Нито имат куче, нито са взимали “, уточни Атанасова.

След това родителите ѝ звънят, като изясняват за случилото се.

„ Веднага отидох у дома, с цел да видя кой звъни. Постоянно се звънеше. Вдигнах телефона. Мъжкият глас ме попита – „ Дани, ти ли си? “. Той познаваше мен и фамилията ми, а е безусловно чужд за мен и фамилията ми човек. Каза – „ Вие ще си изпатите, аз ще ви покажа. Връщайте кучето, давайте парите “. Държеше на тези 5000 лв.. Опитах се да схвана кой е и той си сподели двете имена. Разговорът беше на високоговорител. Майка ми и татко ми чуха едни извънредно грозни закани за живота ни. Беше шокиращо ", описа още Дани Атанасова.

Тя потегля към полицията, с цел да подаде тъжба. В момента, в който излиза от блока обаче, майки ѝ звъннала и ѝ споделила, че те още веднъж са там и блъскат по вратата.

" Беше доста смутена. Тръгнах натам, само че не можах да ги видя. В голям потрес бяхме всички “, добави репортерът на bTV.

Родителите ѝ остават затворени в дома си и не отварят вратата. В полицията виждат на кого са телефонните номера.

„ Никога не съм виждала Илия Андонов и не го познавам. Нито родителите ми. Майка ми към този момент втори ден не излиза от у дома. Аз не знам кои са хората, които са ходили пред у дома. Исках среща с шефа на полицията в Ямбол, с цел да схвана дали е открито кои са хората, които са идвали неведнъж, само че той сподели, че не са открити. Защо този човек - Илия Андонов, е избрал моите родители - аз нямам пояснение. На хората с моята работа би им хрумнало, че това е обвързвано с моята специалност, само че не мога да направя съответна връзка “, добави журналистът.

Движение за права и свободи са отдръпнали от листите си претендента за общински консултант и са се свързали с Дани Атанасова.

„ Казаха, че не толерират сходно държание и ще спомагат с каквото могат казусът да бъде решен. И двамата ми родители са мощни и се надявам да преодолеят това. Страшно е да знаеш, че родителите ти са в такава обстановка и са в заплаха “, сподели още тя.

От полицията прецизираха за bTV, че на лицето е формиран сигнален протокол, а материалите са изпратени към Районната прокуратура в Ямбол.

Илия Андонов не е арестуван, тъй като не е формирано дело. Преписката ще бъде разпределена на наблюдаващ протокол. Името на Илия Андонов е заличено от листите за общински съветници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР